Info: +40.744.565.154

De ce sa incepi un business fara sa ai un produs avantajos?

Cu Speedliner Romania puteti concura cu oricine si o sa castigati! Vindeti cel mai bun produs! Afacerea ta cu piata exclusiva (MONOPOL pe zona dorita). Pachete de afaceri incepand de la € 7500.

Spray Liner - Capitonaje aplicate prin pulverizare.

Capitonajele de benă – “spray liner” – aplicate prin pulverizare au aparut la începutul anilor 1990 şi au fost dezvoltate special pentru fermierii americani care doreau un capitonaj durabil, estetic pentru bena camionetelor lor care să-le protejeze şi să îşi păstreze aspectul indiferent de abuzul sau factorii de uzură la care erau supuse de către proprietarii acestora. De la camionete la gasirea unor noi aplicaţii potrivite pentru acesta a fost un mic pas. Pratic orice suprafaţă care prin natura sa este expusă/supusă unor factori de uzură (impact, abraziuni, agenţi corozivi, intemperii ) este potrivita pentru capitonraea polimerica , prin aceasta pastrîndu-şi caracteristicile şi aspectul în timp . Intemperiile sau alţi factori de mediu nu vor afecta suprafaţa capitonata indiferent daca aceasta se afla/ foloseşte terestru, subteran este submersată în apă sau submarină. Datorita faptului că majoritatea aplicaţiilor vin cu garanţie pe viaţă şi datorită caracteristicilor înalte pe care le au aceste capitonaje , uzura suprafeţelor este pratic eliminată iar durata de viaţă este prelungită indefinit. Desigur un produs cu astfel de caracteristici nu va fi niciodată ieftin . Totuşi capitonarea cu un strat polimeric protectiv hidroizolant şi/sau antibacterial activ nu este perceputa ca şi o cheltuială ci mai degrabă ca o investiţie care se recuperează datorită prelungiri duratei de viaţă a subansamblui pe care este aplicat. În cazul autovehiculelor aceasta investiţie este pe deplin recuperată în cazul revânzări acestuia (ex cu ocazia reânoirii flotei , etc)

Aplicaţii.

Se poate aplica pe majoritatea suprafeţelor – metal , metal vopsit, lemn, beton şi zidărie, sticlă şi obiecte ceramice, fibră de sticla, fibră de carbon, peste alte capitonaje etc. – ca regulă de bază : dacă suprafaţa poate fi vopsită, probabil poate fi capitonată.

Cele mai raspindite aplicaţii :

 • Capitonaj benă camionete / pick – upuri
 • Capitonaj interior autoutilitare – spaţiu de marfa – podea, pereţi, tavan etc.
 • Capitonaj interior maşini de transport in comun sau pacienţi,
 • Capitonaj interior pentru maşini de transport animale (câini, cai etc)
 • Capitonaj interior remorci (podea/pereţi/tavan)
 • Capitonaj exterior autovehicule – praguri, capotă ,aripi, bări protecţie etc.
 • Punţi de vase/bărci – spaţii interioare
 • Exterior bărci
 • Podele pentru camere sau spaţii (camere frigorifice, cabinete, holuri,spaţii parcare etc)
 • Capitonaj interior piscine* (*depinde de agenti chimici folosiţi)
 • Elemente de zidărie
 • Socluri pentru diferite utilaje
 • Rampe de acces
 • Cutii de protecţie pentru conexiuni electrice/telefonice/semnale luminoase
 • Balustrade/ uşi garaj etc

Aşteptăm sugestiile dumneavoastră pentru a descoperii noi aplicaţii.

Speedliner® versus alte capitonaje polimerice.

Capitonajul oferit de catre Speedliner® Romania este cunoscut ca un sistem bi-component. Acesta este un sistem în care se combină o componentă principală Part A – Polimerul propriu zis, cu o componentă Part B – Activator sau catalizator, iar apoi amestecul astfel obţinut se aplică pe suprafaţa dorită. Prin amestecarea celor două componente are loc o reacţie chimica care duce la procesul de “vindecare”- uscare al polimerului. Aflat in stare lichida acesta se poate aplica pe suprafata dorită prin pulverizare , cu rola sau pensula. După o perioada de uscare (“vindecare”) de cca 3-5zile , capitonajul ajunge la caracteristicile de durabilitate si rezistenţă finale. În prealabil – în componenta B – Activator se adaugă şi pigmentul de culoare în nuanţa dorită. Acesta coloreaza capitonajul in profunzime şi în totalitate. Suprafaţa pe care se aplică capitonajul trebuie pregatită pentru aderenţa fizică – prin abraziunea suprafeţei şi pentru aderenţa/reacţie chimică – prin aplicarea unei amorse speciale – Primer.

Capitonajul realizat cu Speedliner® este cel mai stabil capitonaj din punct de vedere UV aflat pe piaţă la ora actuală. Capitonajele polimerice conţin uretan aliphatic (“aliphatic uretane”) sau uretan aromatic (“aromatic uretane”). Beneficile capitonajelor care conţin uretan aliphatic rezidă din faptul că acestea sunt mult mai stabile UV decât rivali care folosesc uretan aromatic.Produsul nostru Speedliner Euro HS® contine 100% raşini aliphatice. Datorita acestui fapt produsul nostru este cel mai stabil UV pe plan mondial. Acest lucru înseamna că nu îşi pierde culoarea sau stralucirea în timp.

Clienţi care doresc achiziţionarea acestui produs ar trebui sa fie conştienţi de acest lucru în momentul în care decid ce capitonaj să folosească.

Toate capitonajele bi-componente cu amestecare in prealabil au în compoziţia lor solvenţi. Procesul de uscare este de fapt procesul de eliminare al solvenţilor din capitonajul aplicat. Prezenţa solvenţilor în capitonaj face ca acesta sa aibă o perioadă de uscare (“curing time”) în general cuprinsă între 3 şi 5 zile, dependentă de temperatura ambientală.Speedliner Euro HS ® are un timp de uscare – la atingere de 1-2 ore, uscat de suprafaţă 12-24h, şi uscat in profunzime (vindecat)în cca 72-96ore. Durata de uscare este direct legată de temperatura ambientală. Nu se recomnadă uscarea forţată, totuşi o temperatura ambientală de 22 – 25 ⁰C ajută. Deşi uscarea/vindecarea completă poate dura până la 5 zile, suprafaţa capitonată poate fi folosită pentru încărcături uşoare după 12-24 ore de la aplicare.

Capitonajele bi-componente cu amestecare în prealabil nu sunt sensibile la condiţiile atmosferice , la umezeală şi nu va îngheta în timpul transportului chiar şi în zonele reci.

In alegerea corecta a capitonajului dorit pentru aplicaţia dumneavoastră este important să aflaţi cât de mult solvent este in sistemele pe care le comparaţi. Unele au un preţ mai mic de vânzare dar au un conţinut ridicat de solvenţi iar prin aceasta se diminueaza conţinutul de parţi solide din capitonaj ( ce ramâne aplicat pe suprafata dumneavoastra dupa evaporarea solvenţilor). Verificaţi informaţiile despre cantitatea de parţi solide(polimer) pe care o primiţi efectiv pentru banii dumneavoastră.

Speedliner Euro HS® (HS- high solids - înseamna conţinut ridicat de solide) conţine un procent mic de solvenţi – puţin mai mare decât cel din vopselele uzuale casnice.Speedliner EuroHS® respectă directiva europeană “Directive 2004/42/EC” privind eliminarea de compuşi organici volatili (solvenţi) şi este un produs “VOC Free” – adică dupa ce s-a uscat în profunzime (dupa maximum 5 zile) nu se mai elimină nici un compus organic volatil – fără miros.

La final atragem atenţia asupra a două caracteristici importante ale capitonajelor polimerice şi anume rezistenţa la alungire şi la rupere. Testele de rezistenţă făcute în laboratoare independente au constatat că produsul nostru are o rezistenţă de 2-3 ori mai mare atât la intindere cât şi la rupere fată de cei mai apropiaţi competitori ai noştrii.

Datorită acestor caracteristici care ofera cea mai înalta durabilitate şi rezistenţă la factori de stres precum şi numărului mare de culori standard, posibilitatea folosiri de nuanţe specifice( la cererea clientului) şi a stabilitati UV maxime – Speedliner Euro HS® ocupă locul 1 pe plan mondial in sectorul de piaţa al capitonajelor polimerice aplicabile prin pulverizare.

Competiţia – capitonaje polimerice rivale.

Alte companii oferă pe piaţa mondială, capitonaje polimerice de tip policomponent . Nume cunoscute pe plan mondial oferă capitonaje polimerice cu uscare rapidă sau în unele cazuri instant, aceasta fiind cea mai importantă caracteristică a lor. Acestea sunt in general sisteme clasificate ca si 100% solide, procentul de solvent folosit este ca urmare zero. Uscarea instantă , obţinută între 3-90 secunde este de fapt o uscare de suprafaţa, uscarea de profunzime este obţinuta dupa 2-3 zile.Deşi aţi putea fi atraşi de faptul ca acestea se usucă rapid şi au un conţinut de solide maxim, atragem atenţia asupra performanţelor acestor capitonaje care nu depaşesc jumatete din caracteristicile produsului nostru,un număr limitat de culori iar multe îşi vor pierde stralucirea in primele 3-6 luni. Deasemenea în cazul in care doriţi să deveniţi un dealer/aplicator autorizat, pentru a începe acesta afacere veţi avea nevoie de o investiţie iniţială mai mare , amortizarea investiţiei va dura o perioadă mult mai lunga . Aceasta se datorează instalaţiei de vopsire complicate care amesteca componentele la nivelul de pulverizare (la vârful pistolului de pulverizat). De asemenea afacerea este în general pe baza de franciză şi nu va oferi aceleaşi oportunităţi ca şi Speedliner® România.

SPEEDLINER®EUROPE , SPEEDLINER EURO HS®, SPEEDLINER EURO HC®, TOP COAT™precum şi altele menţionate în acest website  sunt marci înregistrate proprietate a d-lui Colin D. Nash

KEVLAR® ŞI DUPONT™ sunt marci înregistrate preprietatea E.I. du Pont de Nemours şi a companiilor afiliate acestora.

Folosirea acestora fară permisiune în scris se pedepseşte conform legilor naţionale şi europene în vigoare.

SPEEDLINER ROMANIA